Interimconnection

Just another WordPress site

Door - Tom Cosyns

Een baan in de beveiliging

Een baan in de beveiliging is een geweldige manier om wat geld te verdienen. Een baan in de beveiliging is een geweldige manier om wat geld te verdienen. Je kunt werken als beveiliger, bodyguard, of zelfs als informatiebeveiligingsanalist. Daarnaast kun je deel uitmaken van het beveiligingsteam van bedrijven en organisaties, of werken voor transportbedrijven, het beheren van een bewakingscamera en instellen van de alarmsystemen behoren eveneens tot het takenpakket.

Analisten informatiebeveiliging

Er is veel vraag naar banen als informatiebeveiligingsanalist en die vraag zal blijven groeien naarmate nieuwe technologieën worden geïntroduceerd en cybercriminaliteit blijft toenemen. Analisten zijn belast met het ontwerpen en implementeren van oplossingen om te voorkomen dat hackers waardevolle informatie stelen.

Typische taken zijn het maken van plannen om inbreuken te voorkomen en op te sporen, het ontwerpen en testen van rampherstelplannen en het evalueren van de sterkte van het netwerk van een bedrijf. Ze werken ook nauw samen met andere IT-specialisten om ervoor te zorgen dat de infrastructuur van het bedrijf veilig blijft.

Als informatiebeveiligingsanalist kunt u in verschillende sectoren werkzaam zijn. U zult echter waarschijnlijk vooral werkzaam zijn bij bedrijven en financiële instellingen. Sommige analisten hebben ook ervaring als computersysteembeheerder.

U kunt een behoorlijk salaris verdienen als informatiebeveiligingsanalist. Het Bureau of Labor Statistics meldt het mediane jaarloon voor informatiebeveiligingsanalisten als $98.350 per mei 2018. Beginnend beveiligingsanalisten kunnen meer dan $ 60.000 verdienen. Degenen met een masterdiploma of certificering in cyberbeveiliging kunnen hun loon met ongeveer 10 procent verhogen.

Screeners voor transportbeveiliging

Transportation Security Screeners bieden luchthavenbeveiliging aan passagiers op honderden luchthavens in het hele land. Deze werknemers gebruiken verschillende apparatuur en technieken om passagiers en tassen te screenen op verboden voorwerpen.

Sollicitanten moeten een diploma van de middelbare school of gelijkwaardig hebben en een antecedentenonderzoek ondergaan. Mogelijk moeten ze ook een drugstest afleggen. Sollicitanten met een strafrechtelijke veroordeling kunnen worden geweigerd.

Screeners voor transportbeveiliging voeren verschillende taken uit, waaronder het screenen van passagiers en hun bagage, het fouilleren en het uitvoeren van pat-downs. Daarnaast kunnen ze werken als bomexpert.

Afhankelijk van de locatie variëren de werktijden van Transportation Security Screeners. Meestal werken ze in ploegendienst. Deze functie vereist een goed tijdsbeheer. Het is belangrijk dat TSA screeners altijd alert zijn.

Wie naar deze functie solliciteert, moet over goede klantenservice- en integriteitsvaardigheden beschikken. Bovendien moeten ze meerdere keren tot 70 pond kunnen tillen.

Bodyguards

Bodyguards zijn beveiligingsprofessionals die individuen en groepen beschermen tegen geweld. Zij kunnen werkzaam zijn in de particuliere sector, bij de overheid of bij andere instanties. In sommige landen moeten ze een strafrechtelijk antecedentenonderzoek ondergaan voordat ze aan hun werk kunnen beginnen.

Lijfwachten zijn hoog opgeleid en kunnen snel reageren op bedreigingen. Hun training is bedoeld om hen te helpen potentiële bedreigingen te herkennen voordat deze zich kunnen voordoen. Afhankelijk van de dreiging kunnen ze een pistool, een geweer, een taser of andere minder dodelijke wapens gebruiken.

Typische bodyguardtaken omvatten het beschermen van een klant en het rapporteren van verdachte activiteiten, zoals een gestolen auto. Sommige bewakers voeren ook persoonlijke activiteiten uit, zoals het rijden van cliënten naar vergaderingen of uitnodigingen voor maaltijden. Het bodyguardteam kan zelfs bewapend zijn met gespecialiseerde wapens, zoals sluipschuttersgeweren of antimaterieelgeweren.

Hoewel dit de meest voorkomende taken zijn voor lijfwachten, kunnen ze een grote verscheidenheid aan taken uitvoeren. Ze kunnen per vliegtuig, trein of auto naar verschillende locaties reizen. Vaak worden ze ingezet om een hooggeplaatste politicus, beroemdheid of zakenman te beschermen.

Veel voorkomende verantwoordelijkheden van een beveiligingsbeambte
Een beveiligingsbeambte is verantwoordelijk voor de veiligheid van zowel mensen als eigendommen. Ze worden ingehuurd om gebouwen en openbare gelegenheden te beschermen en verdachte activiteiten op te sporen. Deze baan kan zeer lonend zijn.

Hoewel deze banen vaak voor particulieren of particuliere bedrijven zijn, kunnen ze ook voor wetshandhavingsinstanties zijn. Daarnaast kunnen ze werkzaam zijn bij ziekenhuizen of scholen.

De verantwoordelijkheden van een veiligheidsagent omvatten patrouilleren, toezicht houden op bewakingsapparatuur, en reageren op incidenten. Daarnaast moeten zij het beleid en de procedures van het bedrijf volgen.

Een goede beveiliger heeft uitstekende interpersoonlijke communicatievaardigheden en aandacht voor details. Dit zal hen helpen conflicten tussen klanten en werknemers op te lossen, of voorkomen dat indringers een faciliteit betreden.

Om veiligheidsagent te worden, moeten kandidaten eerst een antecedentenonderzoek ondergaan. De opleiding wordt dan ter plaatse gegeven, of via een gespecialiseerde opleiding. Veel staten bevelen acht uur on-the-job en jaarlijkse training aan.